366382626_693365439501519_6034657992290730845_n-aspect-ratio-x

דייט עם פרפרים

דייט עם פרפרים 🦋

סיור להכרת מיני הפרפרים שברמת הנדיב והשתתפות בספירת הפרפרים הגדולה המתקיימת בימים אלה בישראל.
מדריך: דוד מוסקו, אגודת הפרפרים הישראלית.

יום ראשון 29.3, יום שני 30.3

ספירת הפרפרים הגדולה הושקה ב-2019 על ידי אגודת חובבי הפרפרים בשיתוף פעולה עם המוזיאון לטבע ע”ש שטיינהרדט, גני הנדיב, החברה להגנת הטבע ורשות הטבע והגנים.
מטרת הספירה היא לעזור להעריך את מצב איכות הסביבה שלנו. הפרפרים ידועים כסמן מצויין לאיכות הסביבה עקב היותם רגישים מאוד לשינויים בסביבה הן מבחינת איכות האוויר והן מבחינת שינויים בבתי גידול.
המידע שיתקבל והמעקב אחר שינויים לאורך השנים יסייעו בזיהוי מגמות ויעזרו לתכנן כיצד להגן על פרפרים מהכחדה, כמו גם להבין את השפעת שינויי האקלים על חיות הבר.

זו הזדמנות להשתתף בפעולה מעשית של מדע אזרחי, כמו גם להרחיב דעת וכמובן ליהנות מזמן איכות בטבע, באוויר הצח ולצד חובבי טבע נוספים.

FB-פרפרים
IMG_3444

זו הזדמנות להשתתף בפעולה מעשית של מדע אזרחי, כמו גם להרחיב דעת וכמובן ליהנות מזמן איכות בטבע, באוויר הצח ולצד חובבי טבע נוספים.

חשוב לדעת:

  • הסיור ללא עלות ובהרשמה מראש
  • נקודת המפגש ליד חנות הגלריה
  • מתאים למשפחות וילדים
  • הסיור מתקיים בפארק הטבע ואינו מותאם לעגלות וכסאות גלגלים

אולי יעניין אותך גם...

קיימות

הקמת השותפות לקיימות אזורית

בשנת 2015 ייסדה רמת הנדיב את “השותפות לקיימות אזורית” במטרה לשלב כוחות למען שיפור איכות החיים באזור. חמש רשויות שכנות, חברו אל רמת הנדיב כדי להתמודד יחד עם אתגרי השמירה על מרקמו הייחודי של המרחב הסובב את בקעת הנדיב ואת נחל תנינים.

למידע נוסף >>

לגלות את המקום

שביל ישראל

חלק מקטע מספר 16 בשביל ישראל, מהר חורשן לג’סר א-זרקא, עובר בשטח רמת הנדיב. אורך הקטע בתחומי רמת הנדיב הינו 3.5 ק”מ .

למידע נוסף >>

איפה אוכלים

לאכול כאן

להשלמת חוויית הביקור ברמת הנדיב אתם מוזמנים ליהנות במטעים, בית קפה-מסעדה המציע שילוב מיוחד של תפריט חלבי כשר, מתחם פיקניק מוצל, או קיוסק.

למידע נוסף >>