אורי-מאיר-ציזיק-צילום-חיים-יוסף-aspect-ratio-x

קיצור תולדות התזונה האנושית

סדרת הרצאות עם ד”ר אורי מאיר-צ’יזיק

שלושה מפגשים בימי שני בחודש ספטמבר, בשעה 19:00 באודיטוריום מרכז המבקרים רמת הנדיב

המזון שלנו הוא תוצר של ארבע מהפכות שהפכו את הצלחת על פיה והיום כמעט ולא נותר זכר לתזונה שפיתחה את הגוף האנושי בהצלחה. בקורס יסקור ד”ר אורי מאיר-צ’יזיק את ההתפתחות והאבולוציה של התזונה האנושית משחר ההיסטוריה ועד ימינו ויספר על המהפכות שעבר המזון שלנו.

המפגשים יעסקו בהן בשלושה היבטים:

– כיצד השפיעו עלינו מבחינה בריאותית.

– האם ואיזו השפעה היו להן מבחינה חברתית – קהילתית.

– איך פוליטיקת המזון וכלכלתה משפיעה על אופן צריכת המרכיב אז והיום.

 פירוט נושאי ההרצאות:

מועדי המפגשים:

  • מפגש 1: יום שני, 8.9.25, 19:00
  • מפגש 2: יום שני, 15.9.25, 19:00
  • מפגש 3: יום שני, 29.9.25, 19:00

שימו לב: ניתן לרכוש כרטיס להרצאה בודדת או לכל הסדרה.

מחיר:  75 ₪ להרצאה. 180 ₪ לכל הסדרה.

לרכישת כרטיסים

אורי מאיר צ'יזיק צילום2 חיים יוסף
מפגש ראשון – 8.9

  • מסע קצר במערכת העיכול על איבריה – מהי בעצם לעיסה ומה מסמנת לנו מערכת העיכול שלנו?
  • מלקטים – ללקטים ציידים – מתי ולמה התחלנו לצרוך בשר? מהו שומן איכותי? ומה ההבדל בין צריכת הבשר אז להיום?
מפגש שני – 15.9

  • המהפכה החקלאית – אילו שינויים יצרה הן מבחינת התזונה שלנו והן מבחינה חברתית?
  • מהפכת מוצרי המשנה – מתי ומדוע התחלנו לצרוך חלב? מהן השפעות צריכתו על בריאותנו?
מפגש שלישי – 29.9

  • המהפכה התעשייתית – איך הפך הסוכר ממוצר מזון יקר מאוד לזמין וזול כל-כך? ואיזו השפעה היתה לו על כלכלת המזון שלנו? איך הוא משפיע על הבריאות שלנו ושל ילדינו?
  • רגולוציה ותקנים – איך משפיעים תקני המזון על הצריכה שלנו כיום? מה ניתן ללמוד מהכיתוב על גבי אריזות שונות?
אורי-מאיר-ציזיק-צילום1-חיים-יוסף-aspect-ratio-x
אורי מאיר-צ'יזיק. צילום: חיים יוסף

אודות המרצה:

ד”ר אורי מאיר-צ’יזיק הוא חוקר ההיסטוריה והפוליטיקה של הרפואה והתזונה, ומרצה ברחבי הארץ. ד”ר מאיר -צ’יזיק יועץ לבריאות בקהילות שונות, מומחה לליקוט צמחי-בר למאכל, כותב הספרים: “המדריך לליקוט צמחי-בר למאכל”, “דברים שאוכלים מכאן”, “מזון ואיזון”, “התססה מקומית”, ו-“הפוליטיקה של האוכל”.

מאיר-צ’יזיק מחייה מסורות אוכל מקומיות במחקר, בכיתה, בשטח ובמטבח. מייסד ומקים “המרכז להנהגת הבריאות”, בקיבוץ נווה איתן. מעביר הרצאות בנושאים השונים, בהם עוסקים מחקריו.

אוכל לא משפיע רק על השדה שהוא גדל בו ועל הגוף שלנו, אוכל משפיע גם על הקהילה, על התרבות ועל הכלכלה. אוכל משפיע על כל רבדי החיים האנושיים ויכול להביא לשינוי בכול – החל בקהילה, דרך הסביבה ועד הבריאות. בכך עוסקות הרצאותיו .

 אתר המרצה

 מחיר:  75 ₪ להרצאה. 180 ₪ לכל הסדרה.

הצטרפו לקבוצת הוואטאסאפ החדשה שלנו והתעדכנו בכל הפעילויות והאירועים ברמת הנדיב: רמת הנדיב- תרבות וטבע

מדיניות ביטול

  • הרוכש רשאי לבטל את העסקה שביצע בכתב בצרוף מספר הזמנה ושם מלא, עד 4 ימים טרם הארוע במשלוח מייל לכתובת הבאה [email protected] 
  • הרוכש עשוי להיות מחויב ע”י חברת כרטיסי האשראי בעמלת ביטול בהתאם לתנאי חברת האשראי.
  • ביטול של פחות מ-4 ימים טרם מועד הארוע, יחויב במחיר מלא.

אהבתם? הצטרפו בחינם לרשימת התפוצה וקבלו מדי חודש כתבות ועדכונים על פעילויות לכל המשפחה – להרשמה

פעילויות נוספות שיכולות לעניין אותך

אולי יעניין אותך גם...

קיימות

גינון מושך פרפרים

המונח טביעת כף הרגל האקולוגית קורם עור וגידים בחלק המערבי של מרכז המבקרים. תא גינון גדול בצורה של כף רגל מונח במרכז המתחם, העקב פונה לצפון, הבוהן וארבע אצבעות, כיחידה אחת – לדרום.

למידע נוסף >>

לגלות את המקום

שביל הנשרים(ירוק)

שביל הנשרים הינו המסלול הארוך והמאתגר מבין שלושת המסלולים בפארק ומתאים למשפחות מיטיבות לכת. השביל עובר דרך צמחייה עשירה. לאורך השביל יש נקודות תצפית נפלאות, מערה פרהיסטורית וכלוב אקלום לעופות דורסים.  
אופי הטיול: מתאים למיטיבי לכת בלבד. המסלול כולל ירידה ממצוק תלול.
צבע סימון: ירוק.
אורך השביל: כארבעה קילומטרים.
משך הטיול: כשעתיים וחצי.
עונה מומלצת: אביב

למידע נוסף >>

איפה אוכלים

לאכול כאן

להשלמת חוויית הביקור ברמת הנדיב אתם מוזמנים ליהנות במטעים, בית קפה-מסעדה המציע שילוב מיוחד של תפריט חלבי כשר, מתחם פיקניק מוצל, או קיוסק.

למידע נוסף >>