הלמידה במרחבים טבעיים מבוססת על גישה חינוכית שמקורה ב”גן יער” העולמי. הגישה מתבססת על יציאה קבועה, לאורך זמן למרחב טבעי, שם מתקיימים תהליכים פדגוגים מובנים ותהליך ארוך טווח, המבסס אצל הילדים כישורים שונים, ומפתח את היכולות הפיזיות, הקוגנטיביות, הרגשיות והחברתיות שלהם. מחקרים רבים מצביעים על כך שגישה חינוכית זו תורמת גם לביטחון העצמי של הילדים, להערכה העצמית שלהם ואף לבריאותם. היציאה הקבועה למרחב טבעי מאפשרת לילדים לחוות את ה”עולם האמיתי” בכל החושים, לאורך כל עונות השנה.
תחום החינוך ברמת הנדיב מפעיל משנת 2019 פורום של קהילה חינוכית לקידום הלמידה במרחבים טבעיים. בשנים 2019-2021 הפורום כלל מפגשים לאנשי חינוך אחת לכמה חודשים, בכל פעם במרחב אחר ובנושא אחר הקשור ללמידה בחוץ. בין הסיורים השונים שקיימנו במסגרת הפורום:
- מפגש בגן יער קיבוץ החותרים עם הגננת איריס בצלאל ועם המודל החינוכי של “גן יער”
- מפגש וסיור לאורך נחל תנינים עם בית הספר אמירים בנימינה, בנושא שילוב תכניות מדע אזרחי בבית הספר ואימוץ המרחב של נחל תנינים.
- מפגש וסדנת טבע-תרפיה בבית הספר החיטה בזיכרון יעקב
- מפגש וסדנה של ארגון שומרי הגן
בנוסף, הקהילה שותפה מדי שנה בכנס “בחוץ לומדים אחרת” ברמת הנדיב, בשיתוף מיכל שדה ואיילת סלעי מ”עץ הרעיונות”
מוזמנים ומוזמנות להצטרף לקבוצת הווטסאפ של הקהילה, בקישור: וואטאסאפ הקהילה
לפרטים נוספים ניתן לפנות אל: גמא שפר
אולי יעניין אותך גם...
קיימות
גינון מושך פרפרים
המונח טביעת כף הרגל האקולוגית קורם עור וגידים בחלק המערבי של מרכז המבקרים. תא גינון גדול בצורה של כף רגל מונח במרכז המתחם, העקב פונה לצפון, הבוהן וארבע אצבעות, כיחידה אחת – לדרום.
לגלות את המקום
שביל המעיין(כחול)
שביל שהוא מסע בזמן, ובמרכזו סיפורו של עין צור – מעיין שופע שהביא לכאן מתיישבים רבים בתקופות היסטוריות שונות.חורש ים־תיכוני תצפיות נוף, בית מרחץ רומי והמון פינות קסומות למנוחה.
אופי השביל: קל, מתאים לכל הגילאים
צבע סימון: כחול-לבן-כחול
אורך השביל: כשני קילומטרים וחצי.
משך הטיול: כשעה וחצי.
עונה מומלצת: כל השנה.
איפה אוכלים
לאכול כאן
להשלמת חוויית הביקור ברמת הנדיב אתם מוזמנים ליהנות במטעים, בית קפה-מסעדה המציע שילוב מיוחד של תפריט חלבי כשר, מתחם פיקניק מוצל, או קיוסק.