
הלמידה במרחבים טבעיים מבוססת על גישה חינוכית שמקורה ב”גן יער” העולמי. הגישה מתבססת על יציאה קבועה, לאורך זמן למרחב טבעי, שם מתקיימים תהליכים פדגוגים מובנים ותהליך ארוך טווח, המבסס אצל הילדים כישורים שונים, ומפתח את היכולות הפיזיות, הקוגנטיביות, הרגשיות והחברתיות שלהם. מחקרים רבים מצביעים על כך שגישה חינוכית זו תורמת גם לביטחון העצמי של הילדים, להערכה העצמית שלהם ואף לבריאותם. היציאה הקבועה למרחב טבעי מאפשרת לילדים לחוות את ה”עולם האמיתי” בכל החושים, לאורך כל עונות השנה.
תחום החינוך ברמת הנדיב מפעיל משנת 2019 פורום של קהילה חינוכית לקידום הלמידה במרחבים טבעיים. בשנים 2019-2021 הפורום כלל מפגשים לאנשי חינוך אחת לכמה חודשים, בכל פעם במרחב אחר ובנושא אחר הקשור ללמידה בחוץ. בין הסיורים השונים שקיימנו במסגרת הפורום:

- מפגש בגן יער קיבוץ החותרים עם הגננת איריס בצלאל ועם המודל החינוכי של “גן יער”
- מפגש וסיור לאורך נחל תנינים עם בית הספר אמירים בנימינה, בנושא שילוב תכניות מדע אזרחי בבית הספר ואימוץ המרחב של נחל תנינים.
- מפגש וסדנת טבע-תרפיה בבית הספר החיטה בזיכרון יעקב
- מפגש וסדנה של ארגון שומרי הגן
בנוסף, הקהילה שותפה מדי שנה בכנס “בחוץ לומדים אחרת” ברמת הנדיב, בשיתוף מיכל שדה ואיילת סלעי מ”עץ הרעיונות”
מוזמנים ומוזמנות להצטרף לקבוצת הווטסאפ של הקהילה, בקישור: וואטאסאפ הקהילה
לפרטים נוספים ניתן לפנות אל: גמא שפר
אולי יעניין אותך גם...
קיימות
הקמת השותפות לקיימות אזורית
בשנת 2015 ייסדה רמת הנדיב את “השותפות לקיימות אזורית” במטרה לשלב כוחות למען שיפור איכות החיים באזור. חמש רשויות שכנות, חברו אל רמת הנדיב כדי להתמודד יחד עם אתגרי השמירה על מרקמו הייחודי של המרחב הסובב את בקעת הנדיב ואת נחל תנינים.
לגלות את המקום
שביל הנשרים(ירוק)
שביל הנשרים הינו המסלול הארוך והמאתגר מבין שלושת המסלולים בפארק ומתאים למשפחות מיטיבות לכת. השביל עובר דרך צמחייה עשירה. לאורך השביל יש נקודות תצפית נפלאות, מערה פרהיסטורית וכלוב אקלום לעופות דורסים.
אופי הטיול: מתאים למיטיבי לכת בלבד. המסלול כולל ירידה ממצוק תלול.
צבע סימון: ירוק.
אורך השביל: כארבעה קילומטרים.
משך הטיול: כשעתיים וחצי.
עונה מומלצת: אביב
איפה אוכלים
לאכול כאן
להשלמת חוויית הביקור ברמת הנדיב אתם מוזמנים ליהנות במטעים, בית קפה-מסעדה המציע שילוב מיוחד של תפריט חלבי כשר, מתחם פיקניק מוצל, או קיוסק.