DCF 1.0

חורבת עקב וחורבת עלק – התקופה הרומית

בחורבת עקב ברמת-הנדיב נחשפו שרידי מבנה ובו רובע מגורים ומתקני תעשייה שתוארכו לתקופה ההרודיאנית. בחפירות נמצאו מטבעות, כלי חרס רבים, נרות שמן, וממצא נוסף המעיד כי המקום שימש חווה חקלאית. מתקן מטויח ומדורג זוהה כמקווה טהרה.
בחורבת עלק נמצאו שרידי מבנים וחדרים לצד קו החומה ההלניסטית ומחוצה לה. מתקנים חקלאיים להפקת תוצרת חקלאית מעידים כי גם אתר זה שימש חווה חקלאית. ממצאים רבים, כולל מטבעות, שברים של כלי חרס ונרות שמן מתוצרת מקומית ומיובאת, מעידים כי האתר שימש מרכז מקומי בתקופה הרומית הקדומה. לצד האתר פעלו בית בד ומתקן לגידול יונים (קולומבריום), ובמעיין הוקמו אמת מים וברכות  ונבנה בית מרחץ, עדות למעמדם, לפרנסתם ולתרבותם של תושבי האתר. אולם בניגוד לממצא בחורבת עקב, באתר זה נמצאו ממצאים המעידים על המשכיות בתקופה שבין שתי המרידות ולכל אורכה של התקופה הרומית.
התקופה הרומית בארץ ישראל נחלקת לתקופה הקדומה ולתקופה המאוחרת. בתקופה הרומית הקדומה התמרד היישוב היהודי בארץ ישראל פעמיים נגד הרומאים. בתקופה זו כלולה גם התקופה ההרודיאנית, שנמשכת מעלייתו של הורדוס לשלטון (37 לפנה”ס) ועד חורבן בית המקדש השני בירושלים בשנת 70 לספירה, בסופו של המרד הגדול. סופה של התקופה הרומית הקדומה מתוארך לסופו של המרד השני, הוא מרד בר כוכבא, בשנת 137 לסה”נ. התקופה הרומית המאוחרת נמשכת משנת 137 לספירה ועד עלייתו של הקיסר קונסטנטינוס לשלטון בשנת 324 לספירה וראשיתה של התקופה הביזנטית.

אולי יעניין אותך גם...

קיימות

אדם. קהילה. סביבה.

פעילות ענפה מתקיימת ברמת הנדיב סביב האדם וחיבורו לטבע ולסביבה.
הדבר בא לידי ביטוי, בין השאר, בגינון, בחינוך לקיימות של הדור הצעירו ואירועים המתחשבים בסביבה ותורמים לרווחה ובריאות הקהל.

למידע נוסף >>

לגלות את המקום

שביל ישראל

חלק מקטע מספר 16 בשביל ישראל, מהר חורשן לג’סר א-זרקא, עובר בשטח רמת הנדיב. אורך הקטע בתחומי רמת הנדיב הינו 3.5 ק”מ .

למידע נוסף >>

איפה אוכלים

לאכול כאן

להשלמת חוויית הביקור ברמת הנדיב אתם מוזמנים ליהנות במטעים, בית קפה-מסעדה המציע שילוב מיוחד של תפריט חלבי כשר, מתחם פיקניק מוצל, או קיוסק.

למידע נוסף >>