הקמת דיר העיזים

20170313_120035

עז הדעת

כחלק מגישת ניהול המיישמת תפיסת עולם אקולוגית ומשתמשת בכלי ממשק מתקדמים, הוחלט לבחון שימוש ברעיית עיזים להפחתת צפיפות השיחים בפארק שתאפשר למנוע שריפות ולהגדיל את מגוון בתי הגידול בפארק. לצורך כך הוקם בשנת 2002 דיר עיזים ברמת הנדיב. בשלב ראשון נרכשו 12 עיזים ונערך מחקר הבוחן שיטות לקביעת כמות הצומח ומיני הצומח הנאכל על ידי העיזים. בהמשך נרכשו 36 עיזים משלושה גזעים שונים ונבדק איזה מהם היעיל ביותר לצורך ממשק הפארק. לאחר שהעדר גדל נכתבה תוכנית מוסדרת לרעייה בפארק, והיא מלוּוה בניטור ובמחקר הבוחן את יעילות הממשק.
העדר משמש לרעייה בפארק הטבע במשך כל ימות השנה, מסייע להגן עליו מפני שריפות, מעשיר את המגוון הביולוגי והנופי, ומלוּוה תדיר בפעילות מחקרית.
בשנת 2012 הוחלט לשלב גזע נוסף (אלפיני) המאפשר הגברת ייצור חלב תוך הכלאת

הגזעים המקומיים עם הגזע האלפיני (שמקורו בצרפת). לצורך כך הוקם מכון לחליבת עיזים בדיר ברמת הנדיב, והחל שיתוף פעולה במסגרת מיזם משותף עם מכון וולקני במשרד החקלאות. במסגרת המיזם נערכו מחקרים רבים בשנים 2012–2018 בהובלת ד”ר צח גלסר מטעם רמת הנדיב. במחקר שבדק את השפעת תזונת העיזים הרועות בחורש רמת הנדיב על איכות החלב שהן מייצרות, שערך  ד”ר יאן לנדאו מטעם מכון וולקני, נמצא שהחלב שמייצרות העיזים הרועות ברמת הנדיב הוא בעל ערך תזונתי גבוה משמעותית מהחלב שמייצרות עיזים המקבלות מזון מוגש לדיר, המהוות את עיקר ייצור החלב שאנו רוכשים במרכולים. יתרה מכך, נמצא שחלב זה עונה על הקריטריונים הדרושים כדי להיחשב “מזון-על”.

החלב של עדר רמת הנדיב משוּוק למחלבה באזור.

אולי יעניין אותך גם...

קיימות

גינון טיפולי ברמת הנדיב

במחקרים רבים מוצג הקשר בין סביבה ירוקה, טבע או גנים פורחים ובין תחושות של רוגע ושלווה, הנאה וחיוניות. חובבי גינון מעידים על יתרונות העבודה בגינה ועל התועלת שהם מפיקים מכך...

למידע נוסף >>

לגלות את המקום

מערת הקבר

שעריה של רמת הנדיב נפתחו לראשונה באביב 1954, ביום בו הובאו הברון אדמונד דה רוטשילד ורעייתו אדלאייד למנוחת עולמים במערת הקבר אשר בלב הגנים.

למידע נוסף >>

איפה אוכלים

לאכול כאן

להשלמת חוויית הביקור ברמת הנדיב אתם מוזמנים ליהנות במטעים, בית קפה-מסעדה המציע שילוב מיוחד של תפריט חלבי כשר, מתחם פיקניק מוצל, או קיוסק.

למידע נוסף >>