חרחבינה מכחילה

צמח עשבוני רב-שנתי זה, בעל השם המוזר – חרחבינה מכחילה – מצמיח בחורף עלים רכים, ובקיץ – גבעולי פריחה הנושאים קוצים. תחילה צבע הגבעולים והעלים ירוק, אך בזמן הפריחה הם הולכים ומכחילים – ומכאן השם. ראשית הצמיחה, מיד לאחר הגשם הראשון, בשושנת עלים הצומחת סמוך לקרקע. גבעול נושא תפרחות מתפתח באביב, ובראשו עלים קוצניים ותפרחות פשוטות וקטנות, בצבע כחול-סגול. אז שושנת העלים נעלמת ורק עלים קטנים מתפתחים על הגבעולים. דווקא בחודשים מאי עד אוגוסט, לאחר הפריחה, הצמח בולט בשדות הבור: בשדות ההולכים ומצהיבים צמח החרחבינה עוטה צבע כחול-סגול – כל הענפים והתפרחות משנים את צבעם. בתקופה זאת אפשר לקטוף את הצמח כקישוט נאה לבית.

העלים הטריים-הירוקים של החרחבינה משמשים מזון לזחלים של הפרפר סס אדום מבריק.

לפטוטרות העלים הצעירים (ה”גבעול” המחבר את העלה לגבעול) יש טעם דומה לטעם הפטרוזיליה. לכן, יש המכינים מאכל טעים מן העלים של שושנת העלים: ממלאים באורז ובבשר טחון, מגלגלים ואופים בתנור.

אולי יעניין אותך גם...

קיימות

אדם. קהילה. סביבה.

פעילות ענפה מתקיימת ברמת הנדיב סביב האדם וחיבורו לטבע ולסביבה.
הדבר בא לידי ביטוי, בין השאר, בגינון הטיפולי, בחינוך לקיימות של הדור הצעירו אירועים המתחשבים בסביבה ותורמים לרווחה ובריאות הקהל.

למידע נוסף >>

לגלות את המקום

שביל האחוזה

השביל עובר דרך אזור צפוף צמחייה טבעית ומגיע אל שרידיה של חורבת עקב, ווילה כפרית מהתקופה הביזנטית, הצופה אל הכרמל, לרכס הר אמיר, צפון השרון ולחוף הים התיכון. חפירות נרחבות נעשו במקום וחלקים משמעותיים מהמתחם המקורי שוחזרו.
אופי השביל: מתאים למשפחות.
צבע סימון: אדום.
אורך השביל: כ- 4 קילומטרים.
משך הטיול: כשעתיים.
עונות מומלצת: סתיו, חורף ואביב.

למידע נוסף >>

איפה אוכלים

לאכול כאן

להשלמת חוויית הביקור ברמת הנדיב אתם מוזמנים ליהנות במטעים, בית קפה-מסעדה המציע שילוב מיוחד של תפריט חלבי כשר, מתחם פיקניק מוצל, או קיוסק.

למידע נוסף >>