אספרג החורש

אספרג החורש הוא צמח מטפס נוקשה וקוצני, המצוי בחורש הים תיכוני. באביב גבעולים מחודדים רכים, טעימים למאכל, עולים מן הקנה של השורש. הגבעול צומח במהירות, מתפתל בין ענפי העץ עד הצמרת ונאחז בענפים. בקצה כל גבעול – קשקשים, אשר ענפי משנה ירוקים מסתעפים מהם ונאחזים אף הם בענפי העץ.
אמנם גם על הגבעול הראשי וגם על ענפי המשנה יש עלים קשקשיים, אך הם נושרים כאשר הגבעול והענפים מתקשים. ענפים דמויי עלים, דקים וירוקים יוצאים מחיקם של ענפי המשנה ומסתיימים בחוד.
למרבה הפלא, החלק בצמח המבצע פוטוסינתזה, הוא דווקא הענפים!
בסתיו, בין ענפים דמויי עלים מחודדים אלה, פרחים לבנים וקטנים מתפתחים בחלק העליון של הענף. באביב פירות שחורים קטנים, מבשילים מהם, וציפורים נהנות מעסיסם.
הפרחים של האספרג קטנים ועדינים.

אולי יעניין אותך גם...

קיימות

אדם. קהילה. סביבה.

פעילות ענפה מתקיימת ברמת הנדיב סביב האדם וחיבורו לטבע ולסביבה.
הדבר בא לידי ביטוי, בין השאר, בגינון הטיפולי– המאפשר ריפוי ויצירתיות בגינה, בדאגה לנגישות באתר שתאפשר ביקור לכולם, בחינוך לקיימות של הדור הצעיר ואפילו של אירועים המתחשבים בסביבה ותורמים לרווחה ובריאות הקהל.

למידע נוסף >>

נגישות בשטח

מסלולים מונגשים
למידע נוסף >>

לאכול כאן

לאכול כאן

להשלמת חוויית הביקור ברמת הנדיב אתם מוזמנים ליהנות במטעים, בית קפה-מסעדה המציע שילוב מיוחד של תפריט חלבי כשר, מתחם פיקניק מוצל, או קיוסק.

למידע נוסף >>