586-

התקופה הפרסית
עדויות להתיישבות מהתקופה הפרסית באזור רמת הנדיב התגלו בחורבת עקב ובחורבת עלק. בחפירות בחורבת עקב נמצאו כלי חרס וסיכת רכיסה ממתכת (פיבולה) המתוארכות לתקופה הפרסית וכן מספר שברי צלמיות בהם שני שברים של צלמית מטיפוס “סוס ורוכב”. הממצאים מלמדים על קיומו של  ישוב ואתר פולחן בסמוך לו.
בחפירות חורבת עלק נמצאו ראשי קירות שתוארכו לתקופה הפרסית, כולל לצד החומה ההיקפית של האתר. בחפירות אלו נמצאו כלי חרס רבים מהתקופה הפרסית  כולל מורטריות, קנקנים עם ידיות סל, נרות צבוטים, פכיות, קרמיקה מזרח-יוונית וטיפוסים נוספים, עדות לאופי אתר היישוב במקום.
מחורבן בית המקדש הראשון בידי הבבלים (586 לפנה”ס) ועד השלמת הכיבוש הפרסי על שטחי ממלכת בבל, בשנת 539 לפנה”ס הייתה ארץ ישראל בשלטון בבלי. המצב השתנה בעת שניתנה הצהרת כורש בשנת 538 לפנה”ס, שלפיה ניתנת רשות ליהודים בגלות בבל לעלות לארץ ולהקים בה אוטונומיה יהודית. סופה של התקופה, המכונה על שם האימפריה הפרסית, באה לקצה עם כיבושיו של אלכסנדר מוקדון בשנת 332 לפנה”ס.

 

 

אולי יעניין אותך גם...

קיימות

הקמת השותפות לקיימות אזורית

בשנת 2015 ייסדה רמת הנדיב את “השותפות לקיימות אזורית” במטרה לשלב כוחות למען שיפור איכות החיים באזור. חמש רשויות שכנות, חברו אל רמת הנדיב כדי להתמודד יחד עם אתגרי השמירה על מרקמו הייחודי של המרחב הסובב את בקעת הנדיב ואת נחל תנינים.

למידע נוסף >>

לגלות את המקום

גן הריחות

גן זה, הצעיר בגנים (הוקם ב-1985), תוכנן במיוחד למען כבדי הראייה. הגברת דורותי דה רוטשילד חיפשה דרך לאפשר גם למי שאינם רואים ליהנות מהפריחה ויזמה הקמת גן המזמין את כל החושים להשתתף בחוויה שבגנים.

למידע נוסף >>

איפה אוכלים

לאכול כאן

להשלמת חוויית הביקור ברמת הנדיב אתם מוזמנים ליהנות במטעים, בית קפה-מסעדה המציע שילוב מיוחד של תפריט חלבי כשר, מתחם פיקניק מוצל, או קיוסק.

למידע נוסף >>