_DSC5739-S

ניחוח הפרח בקו ובצבע בשבילי רמת הנדיב – קורס ציור בוטני עם סיגל צברי

קורס של ארבעה מפגשים בגני רמת הנדיב, על התבוננות אינטימית בפרח הארצישראלי וביטויה בעפרונות גרפיט ובעפרונות צבעוניים על פורמטים קטנים. 

תאריכי המפגשים: 2/5, 9/5, 23/5, 30/5

שעות: 9:00-12:00

במהלך הקורס נתמקד בסוגיות אלו: 

  • מהו הסוד בבחירת הפרח שאותו נצייר מתוך שפע האפשרויות?
  • תנופת הצמיחה בקו המתפתחת בהדרגה לעבודה בצבע
  • מה נדרש כדי לצייר פרח בסביבתו הטבעית, בשונה מפרח באגרטל? 

במפגש הראשון נצפה במצגת על מקומו של הפרח באומנות הציורית המסורתית הכללית, ובאומנות הישראלית בפרט, נכיר גישות שונות ואת הדגשים בציור בוטני לעומת ציור חווייתי מופשט.

1-aspect-ratio-x
צילום :ערן אקרמן
D79BD7A0D799_D7A6D799D795D7A81-aspect-ratio-x

במהלך הקורס נלמד לתכנן קומפוזיציה של צמחים שונים על הנייר שלנו ואיך להתמודד עם שינויי האור בזמן הציור.

נעמוד על ההבדלים שבין הפרח כפורטרט לעומת הפרח כמרכיב בנוף – חשיבה של זום אין (הצרה) מולזום אאוט (הרחבה)

בכל מפגש נתבונן יחד בעבודות של כל אחד המשתתפים ונשוחח עליהן.

הקורס מתאים לכולם! אין צורך בידע מוקדם.

פעילויות נוספות שיכולות לעניין אותך

אולי יעניין אותך גם...

קיימות

הקמת השותפות לקיימות אזורית

בשנת 2015 ייסדה רמת הנדיב את “השותפות לקיימות אזורית” במטרה לשלב כוחות למען שיפור איכות החיים באזור. חמש רשויות שכנות, חברו אל רמת הנדיב כדי להתמודד יחד עם אתגרי השמירה על מרקמו הייחודי של המרחב הסובב את בקעת הנדיב ואת נחל תנינים.

למידע נוסף >>

לגלות את המקום

גן האיריסים

בתוך גני הזיכרון ברמת הנדיב, בין גן הדקלים לגן הוורדים, שוכן גן מעט נסתר אך מיוחד במינו: זהו גן האיריסים, הנמצא בתהליך שדרוג לגן המדגים גינון בצמחי בר מקומיים. קהל המבקרים מוזמן לבוא וליהנות מתצוגה פורחת של צמחים המתהדרים בפרחים גדולים בצבעים מרהיבים.

למידע נוסף >>

איפה אוכלים

לאכול כאן

להשלמת חוויית הביקור ברמת הנדיב אתם מוזמנים ליהנות במטעים, בית קפה-מסעדה המציע שילוב מיוחד של תפריט חלבי כשר, מתחם פיקניק מוצל, או קיוסק.

למידע נוסף >>