לומדים ללמד בטבע

הטבע יכול לשמש ככיתה נפלאה ללמד בה כל נושא שבעולם
הטבע יכול לשמש ככיתה נפלאה ללמד בה כל נושא שבעולם. זה היה הרציונל של מפגש הלמידה שהתקיים השבוע ברמת-הנדיב. כ-60 אנשי חינוך ממרחב השותפות השתתפו במגוון סדנאות שחשפו אותם לחוויה הנפלאה של למידה באוויר הפתוח. האביב שבפתח שימש תפאורה הולמת ותומכת בחוויה.
זהו מפגש ראשון מסוגו שנערך על-ידי תחום החינוך בשותפות לקיימות אזורית, שמטרתו הייתה להעניק כלים מעשיים לאנשי חינוך והוראה, שיאפשרו להם לגוון את אווירת הלימוד וללמד כמעט כל נושא שיחפצו במרחב הטבעי הקרוב. חוויית הלימוד בטבע מחברת את התלמידים והמורים לסביבת חייהם ומעודדת מודעות ואכפתיות אליה. בנוסף, זוהי חוויה שמשחררת משגרת הלימודים, מעוררת חושים ודמיון ומעודדת לחשוב מחוץ לקופסא.
המשתתפים במפגש לקחו חלק בסדנאות מגוונות ביניהן: מרחב טבעי ללמידה - לימוד חשבון ושפה בטבע, מה הקשר בין נשר לנשר - חקר מדעי בסביבה הקרובה, גינה נדיבה - הגינה כמרחב מאפשר יצירה , מעורבות קהילתית - מלמידה לעשייה וסדנא להכרת צמחי המרפא שסביבנו.
אירית לדור, מנהלת תחום החינוך בשותפות, מציינת שלמידה מסוג זה מקובלת במקומות שונים בעולם וכבר הוכיחה את עצמה הן בשיפור ההנאה מהשיעורים ובהתאם לכך בהתנהגות התלמידים. וכן, בזיקה לחומרים הנלמדים ושיפור ההישגים. "פרויקט גדול שנעשה באנגליה מצביע על כך שלא רק התלמידים יצאו נשכרים אלא, גם המורים שדיווחו על עלייה בהנאה של ההוראה והרחבת ההתפתחות המקצועית לכיוונים חדשים." הוסיפה לדור.
הוכחה מוצקה ואקטואלית לכך, הייתה בתום הסדנא כאשר המשתתפים יצאו עם "טעם של עוד" וביקשו להיות מוזמנים לסדנת המשך.
וההמשך אכן יבוא....