• כיבוי כלי נגישות
  • הצהרת נגישות

    הצהרת נגישות

    הסדרי הנגישות ברמת הנדיב

    רמת הנדיב פועלת רבות להנגיש את שירותיה לציבור האנשים עם מוגבלות במטרה להעניק חווית ביקור העונה לצרכיו הייחודיים. במסגרת החוק, פועלת רכזת נגישות הגב' ד"ר רחלי שוורץ-צחור. במידה ונתקלתם בבקשות מיוחדות בנושא נגישות נשמח אם תפנו אלינו באחת מהדרכים הבאות:
    טלפון: 04-6298128  פקס: 04-6399117 ובדואר אלקטרוני

    גני הזיכרון ומרכז המבקרים נגישים למעט מערת הקבר.

    חניית נכים:
    קיימות חניות נכים מסודרות בחניון הראשי ובחניון המשני.

    שירותי נכים:
    בכל המתחמים בהם קיימים שירותים לקהל הרחב קיימים גם שירותי נכים מוסדרים.

    עזרים לנכים:

    • מכשירי עזר לכבדי שמיעה קיימים בחנות המידע, בכיתות הלימוד, באולם הקרנת הסרט, באודיטוריום ובסיורי ההדרכות. לנוחיותכם- פנו ועדכנו מראש על הגעתכם לקבלת שירות נח ומהיר. טלפון: 04-6298-111 שלוחה 4.
    •  ניתן להשאיל כיסא גלגלים בחנות המידע - לביקור באתר

    נגישות אתר האינטרנט:
    רמת הנדיב משקיעה מאמצים ומשאבים בהנגשת אתר האינטרנט של החברה על מנת לאפשר את השימוש באתר גם עבור אנשים עם מוגבלויות.

    סייגים לנגישות
    ככלל, כל עמודי האתר נבנו כעמודים נגישים לפי רמה AA.
    עם זאת, למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר, יתכן ויתגלו חלקים באתר שטרם נגישים.
    יש לציין כי מספר עמודים מכילים רכיבים חיצוניים שאינם בשליטתנו ואינם נגישים, על כן העמודים הבאים אינם עומדים בתקן הנגישות:

    https://ramat-hanadiv.gardenexplorer.org/

    http://ramathanadiv.maps.arcgis.com

     

  • C C C
  • ניווט ע"י מקלדת
    ניתן לעבור בין רכיבי העמוד באמצעות כפתור ה-"TAB", הפעלה של לחצן או קישור אפשרית בלחיצה על "Enter", חזרה לרכיב הקודם תתבצע בלחיצה על צירוף המקשים "SHIFT" ו-"TAB".

כשאיכות קולינרית פוגשת ערכים, מה-טעים!

מסעדת מטעים

משהו טוב קורה במסעדת "מטעים" ברמת הנדיב, וזה לא רק האוכל המשובח

כשנעם טאטי חגגה יום הולדת 18, היא החליטה להכין למשפחתה ארוחה מלאה בסגנון מטעים. בני משפחתה התענגו על המטעמים שהיא הכינה, ולראשונה, אחרי זמן רב, זכתה נעם בחוויית הצלחה מלאת גאווה ומשמעות. בתוך תשעה חודשים בלבד הפכה לטבחית מקצועית שיכולה לצאת אל עולם העבודה ולהציע את כישוריה לעסקים בתחום הקולינריה.

נעם היא בוגרת תוכנית ייחודית לנוער הפועלת במסעדת מטעים ברמת הנדיב. מעטים מאיתנו יודעים שכשאנחנו אוכלים ומבלים בה, אנחנו למעשה גם משתתפים במיזם חברתי המסייע לבני נוער במצבי סיכון. המסעדה, הידועה באיכויותיה הקולינריות ונמצאת במיקום הקסום ביותר באזור, שותפה מיום הקמתה במיזם חברתי שמטרתו הכשרת בני נוער שנפלטו ממערכת החינוך, למקצוע הטבחות וההסעדה. במסגרת המיזם מועסקים במסעדה 15 בני נוער מדי שנה, המקבלים, לצד ההכשרה המקצועית, ליווי וטיפול סוציאלי אינטנסיבי ותמיכה יומיומית שמציידים אותם בכלים יישומיים להתמודדות בעולם העבודה. המיזם הוא פרי שיתוף פעולה בין מסעדת מטעים, רמת-הנדיב וקרן דואליס, המייצרת השקעות בעסקים חברתיים שמעסיקים אוכלוסיות מוחלשות.

 כלים מעשיים ותחושת מסוגלות

"הכול התחיל לפני תשעה חודשים", מספרת טאטי. "דרך פרויקט 'הילה', המסגרת הבית-ספרית שלמדתי בה, זכיתי לקחת חלק בפרויקט במסעדת 'מטעים'. למרות כל האתגרים שהיו בדרך, והיו, לא ויתרתי לעצמי, וזה בזכות האנשים שהיו סביבי. כבר כשהגעתי נכנסתי למטבח וישר התחברתי, במיוחד ל'פס החם', שם קיבלתי הכשרה מקצועית שעזרה לי להבין שאני טובה במה שאני עושה. למדתי לעבוד בלחץ, לעמוד בדרישות של לקוחות, ואיך העולם הזה עובד בעצם. מצאתי בית ששימש כמשפחה כשצריך, תמיד דאגו לחבק, להתעניין ולהביע דאגה, ובמקביל סיימתי את לימודיי".

נועם טאטי והארוחה שהכינה
בתוך תשעה חודשים בלבד הפכה נועם טאטי לטבחית מקצועית
שיכולה לצאת אל עולם העבודה. בתמונות: ארוחה מלאה בסגנון

מטעים שטאטי הכינה למשפחתה

רות בימקה, מנהלת הפרויקט ברמת הנדיב, מסתכלת על התמונות שנעם שלחה לה מארוחת יום ההולדת ופניה מוארים כאימא גאה. "כל כך ברור לי שהבחורה המקסימה הזו תצליח בחוץ", היא אומרת. בימקה קולטת את הנערות והנערים ומלווה אותם בכל תהליך ההכשרה. "המטרה היא שיֵצאו לעולם עם כלים מעשיים ועם מסוגלות תעסוקתית כדי שיוכלו לכלכל את דרכם בעצמאות ובביטחון", היא מוסיפה.

מדובר בנערות ונערים שנפלטו ממסגרות החינוך הרגילות, ובמסגרת פרויקט "הילה" מטעם מחלקות הרווחה ברשויות המקומיות לומדים פעמיים בשבוע ובשאר הימים עובדים. רובם עובדים במסעדה ושניים מהם עובדים בגינון ובתחזוקה בגנים. משך הפרויקט הוא תשעה חודשים ויש כאלה שבמידת הרצון והצורך מאריכים את השהות עד לשנה וחצי. הם עוברים תהליך הכשרה מקיף בכל הקשור לעבודת המטבח ומהווים חלק בלתי נפרד מהצוות.

"הם עוברים אצלנו תהליך חניכה והתבגרות. מנערות ונערים סגורים ומפוחדים, הם הופכים לחלק בלתי נפרד מהצוות. זר לא יבחין מי כאן מהפרויקט ומי לא", מספרת בימקה.

 ויש גם קשיים ואתגרים

ויש גם לא מעט אתגרים בפרויקט, הן לאנשי המקצוע והן לנערים. העבודה במטבח של מסעדה אינה קלה, דורשת המון משמעת ואחריות, ולאורך התהליך מתמודדים כל המעורבים עם עליות ומורדות. אלי גולדנברג, השף של מסעדת מטעים ומי שאחראי בפועל להכשרתם ולעבודתם של הנערים, משתף אותנו באתגרים ובמורכבויות של הפרויקט: "לא פעם אני נאלץ להתמודד עם מצבים אשר כשף לא הייתי חשוף אליהם בעבר. למשל תנודות במצבי הרוח של הנערים המשפיעים על תפקודם בעבודה, משמעת לקויה וקושי לקבל מרות מאנשי המקצוע במטבח. מדובר בחבר'ה שחסרה להם מאוד משמעת עצמית והם יכולים לאחר לעבודה בתירוצים של 'לא התעוררתי' ועד 'משעמם לי, קשה לי ואני רוצה ללכת הביתה'".

אז למה אתה צריך את כל הכאב ראש הזה כשף? לא יותר קל לעבוד רק עם עובדים מקצועיים?

"אני בר-מזל שניתנה לי ההזדמנות להיות שותף מרכזי בפרויקט מבורך שכזה!" הוא עונה. "לא היה לי מושג למה אני נכנס כשהתקבלתי לעבודה. זה בהחלט לא פשוט, אבל להיות שותף ולחזות בהתקדמות של הנערים שמגיעים לכאן, נותן לך סיפוק עצום. יש נערים שחוו וחווים חרדות בכל מיני רמות כשהגיעו לכאן, ולראות איך הם נפתחים כלפי הסביבה ואיך הם מתמודדים בגובה העיניים עם 'בעיות' שבעבר הרימו ידיים מולן, ממלא סיפוק וגאווה והבנה שאנחנו עושים פה משהו טוב. יש חבר'ה שעברו כאן דרך ענקית והיום משמשים כטבחים מצוינים במטבחים מקצועיים".

השף אלי עם אחד הנערים בגינה הטיפולית ברמת הנדיב
אלי גולדנברג (שף המסעדה):" להיות שותף ולחזות בהתקדמות של הנערים שמגיעים לכאן, נותן לך סיפוק עצום"

אבל מסתבר, שלא פחות מאשר הוא מלמד ומכשיר את הנערים, מעיד גולדנברג שהוא לומד המון מהעבודה איתם. "אני לומד על עצמי ומפתח תכונות נוספות שלא היו קיימות בי קודם. למשל, לזהות מצבי מצוקה ולנסות לתת מענה, להקשיב ולהכיל את הקשיים, להיות סבלני וסובלני למצבים לא שגרתיים, ובעיקר להפסיק להיות צודק ופשוט להיות חכם".

נוסף על הליווי וההכשרה המקצועיים, מגיעה הקבוצה אחת לשבועיים למתחם הגינון הטיפולי ברמת הנדיב, שם מוקצה להם שטח שבו הם שותלים ירקות מיוחדים ומכינים מהם מנות ייחודיות במסעדה. "מצד אחד אנחנו משמשים מעין חממת אִקלום לעולם שבחוץ", אומרת בימקה, "ומצד שני, העבודה במטבח מאוד קשה ותובענית, דורשת תפקוד בתנאי לחץ והרבה התמדה, כך שההתנסות בה מחשלת את הנערים לעולם העבודה".

עןבדים בגינה הטיפולית
הקבוצה מגיעה אחת לשבועיים למתחם הגינון הטיפולי ברמת הנדיב, שם מוקצה להם שטח שבו הם שותלים ירקות מיוחדים ומכינים מהם מנות ייחודיות במסעדה.

לידור עזר סיים תהליך של שנה וחצי בפרויקט והוא כבר עובד כטבח במקום אחר: "במשך שנה וחצי השתניתי מקצה לקצה. זכיתי בשיחות אישיות, במסגרת חברתית ובהמון תשוקה למקצוע הבישול. 'מטעים' בשבילי זה המקום להתקדם. מסגרת שהיא לא בית ספר עם אנשים מדהימים שעושים הכול מהלב ובאהבה רבה. עבורי זו היתה חוויה מדהימה ואני ממליץ בחום לכל ילד לעבור את החוויה הזאת, לשנות את תפיסת החיים ולקבל בגרות ואחריות עצמית".

ולסיום, נחזור לנעם טאטי, שלא מזמן חגגה יומולדת 18. "אני אוהבת את המטבח, והייתי יותר משמחה להמשיך להצליח בתחום", היא אומרת. ואנחנו מאמינים בה, מאחלים לה הצלחה רבה וזוכרים היטב את השם, כי מי יודע, אולי בעוד כמה שנים נשב לאכול אצלה במסעדה.

לידור עזר
לידור עזר סיים תהליך של שנה וחצי בפרויקט והוא כבר עובד כטבח במקום אחר: "במשך שנה וחצי השתניתי מקצה לקצה. זכיתי בשיחות אישיות, במסגרת חברתית ובהמון תשוקה למקצוע הבישול. "

אהבתם? הצטרפו בחינם לרשימת התפוצה וקבלו מדי חודש כתבות ועדכונים על פעילויות לכל המשפחה - להרשמה 

מידע שימושי

Opening Hours

ימים א' - ה': 08:00 - 16:00
ימי ו': 08:00 - 14:00
שבתות: 08:00 - 16:00

Contact Us

רמת הנדיב
ת"ד 325 זכרון יעקב 3095202
טלפון: 04-6298111
פקס: 04-6293231
info@ramathanadiv.org.il

Directions

הכניסה לרמת הנדיב נמצאת בין זיכרון יעקב לבנימינה, על כביש 652. השילוט מפנה מערבה אל רמת הנדיב.

היו הראשונים לדעת!

דיוור רמת הנדיב נשלח אחת לחודש, ומעדכן על הנעשה במקום, על האירועים, הכנסים ועוד.
היו הראשונים לדעת!
הרשמו עכשיו לניוזלטר של רמת הנדיב ותוכלו להתעדכן על הנעשה במקום