שיבולת‑שועל נפוצה

שיבולת-שועל נפוצה היא צמח בר עשבוני, חד-שנתי, ממשפחת הצמחים הדגניים.

השיבולת של הצמח דלילה, והיא מורכבת משיבוליות (חלקי השיבולת) הפזורות על ענפיה המסתעפים. כל שיבולית נישאת על עוקץ ארוך, תלויה כלפי מטה, וזוג מלענים (זיפים נוקשים, דמויי מחט) ארוכים מציצים ממנה. למלענים יש “ברך” באמצע אורכם, והם מתיישרים ומתכופפים בהתאם לשינויים בלחות האוויר, להרטבה ולהתייבשות שלהם. כך הם מסייעים לשיבולית הבשלה, שנפלה ארצה מן הצמח, להתחפר בתוך האדמה. נוסף על כך, לשיבולית יש גם שערות אשר פונות כלפי מעלה ולכן מאפשרות רק תנועה שלה כלפי מטה, לעומק האדמה.

שיבולת-השועל הנפוצה היא צמח המוצא של שיבולת-השועל התרבותית. משיבולת-השועל התרבותית מכינים דייסת קוואקר ומוצרי גרנולה שונים.

אולי יעניין אותך גם...

קיימות

אדם. קהילה. סביבה.

פעילות ענפה מתקיימת ברמת הנדיב סביב האדם וחיבורו לטבע ולסביבה.
הדבר בא לידי ביטוי, בין השאר, בגינון הטיפולי– המאפשר ריפוי ויצירתיות בגינה, בדאגה לנגישות באתר שתאפשר ביקור לכולם, בחינוך לקיימות של הדור הצעיר ואפילו של אירועים המתחשבים בסביבה ותורמים לרווחה ובריאות הקהל.

למידע נוסף >>

נגישות בשטח

מסלולים מונגשים
למידע נוסף >>

לאכול כאן

לאכול כאן

להשלמת חוויית הביקור ברמת הנדיב אתם מוזמנים ליהנות במטעים, בית קפה-מסעדה המציע שילוב מיוחד של תפריט חלבי כשר, מתחם פיקניק מוצל, או קיוסק.

למידע נוסף >>